Interview Folco de Jong

Bosch&deJong Boekverkopers is voor het vierde jaar op rij onze officiële festivalboekhandel. Op 12 oktober kun je bij de stand in F.C. Walhalla de boeken bemachtigen van de optredende auteurs én ze meteen laten signeren! In aanloop naar het festival stelden we een paar vragen aan mede-eigenaar Folco de Jong.

Bosch&deJong is al een aantal jaar de vaste festivalboekhandel. Wat vind je het leukst aan het festival?

‘Het leukst vind ik het diverse, maar vooral ook jonge publiek. In onze winkel komen ook veel jongeren die veel lezen en kopen, dus we vinden het daarom extra leuk om de boekhandel van Geen Daden Maar Woorden Festival te zijn.’

Heb je zelf nog boeken op je leeslijst staan van auteurs die tijdens het festival op het podium staan?

‘Het vorige boek van Tom Hofland Lyssa vond ik erg interessant, dus ik ben benieuwd naar zijn nieuwe. Daarnaast ligt het debuut van Michiel Cox op de stapel en heb ik nog niet alles gelezen van Maartje Wortel. Zomervacht van Jaap Robben heb ik tijdens de eerste hittegolf deze zomer in één ruk uitgelezen.’

Naar welke spoken word-artiesten en muzikanten ben je nieuwsgierig?

‘Ik laat me meestal verrassen op de avond zelf, als ik tenminste tijd heb om iets van het programma te zien. Dat is dan weer het nadeel van festivalboekhandel zijn.’

Deel deze pagina:

Nieuws