Interview Milou Adjanga

Milou Adjanga werkt als theaterdocent bij onder andere SKVR en MAAS en presenteert programma’s bij Museum Boijmans van Beuningen, Theater Rotterdam en RTV Rijnmond. Als energieke presentator is ze verantwoordelijk voor het programma in Zaak Acht.

Je maakt en presenteert regelmatig items over de creatieve sector. Wat kom jij het liefst van een kunstenaar of schrijver te weten?

Als kijker of lezer wil ik mij altijd kunnen verbinden met het werk van de kunstenaar of schrijver. Daarom wil ik zoveel mogelijk te weten komen over het proces, het maken van het werk zelf en de conceptfase. Op deze manier leer ik het werk en de kunstenaar of schrijver nog beter kennen.

Naar welke optredende auteur of artiest ben jij het meest nieuwsgierig en waarom?

Ik ben benieuwd naar Brihang. Hij combineert als rapper twee verschillende kunstvormen, namelijk muziek en poëzie, waardoor er opeens iets ‘nieuws’ ontstaat. Daarnaast is zijn muziek toegankelijk en dat vind ik wel belangrijk.

Dit jaar sta je als presentator op het festival, maar vorig jaar kwam je nog als bezoeker. Wat vond jij het meest memorabele van die avond?

De leuke sfeer is me voornamelijk bijgebleven. Het festival werd goed bezocht en daardoor was het in sommige ruimtes even inschikken, maar daardoor ontstonden er wel grappige situaties. Iedereen begon met iedereen te praten, dat was zo gezellig!

Als tip aan de bezoekers: hoe haal je het meeste uit het festival?

Laat je verrassen. Kies naast je favoriet ook om naar iemand te gaan kijken die je nog niet kent. Wie weet heb je er dan opeens een nieuwe favoriet bij!

Deel deze pagina:

Nieuws